^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ένταξη της Πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» προϋπολογισμού 484,592€

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ενημέρωσε ότι έγινε η Ένταξη της Πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5201380 στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση και ανάπτυξη υποδομών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού (health και wellness, city break, αγροτουρισμός, ορειβατικός τουρισμός κλπ.)»

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και αφορά τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου αναψυχής στη θέση «Ομπρόγιαλος» στον όρμο Κατεβάτη στο βόρειο τμήμα του κόλπου του Αλμυρού Νότια του Ακρωτηρίου Δρέπανο. Η περιοχή υπάγεται διοικητικά στη Δημοτική Ενότητα Βάμου του Δήμου Αποκορώνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Η παραλία Ομπρόγιαλος είναι βραχώδης με απότομες κλίσεις και μεγάλα βάθη, εκτεθειμένη στους κυματισμούς του ΒΑ τομέα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μικρή τουριστική δραστηριότητα με απουσία βασικών υποδομών. Οι στοιχειώδεις λιμενικές εγκαταστάσεις που χωροθετούνται πλησίον του Καταδυτικού Πάρκου αποτελούνται από έναν προβλήτα και μια ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών, και χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο από δύτες με προορισμό την «σπηλιά των Ελεφάντων» μερικά χιλιόμετρα βορειότερα. Η οριοθέτηση του Πάρκου πραγματοποιείται μεταξύ των ισοβαθών των -8 και -25m, όπου και η κλίση του πυθμένα είναι ήπια, η δε σύστασή του αποτελείται από αμμώδεις εκτάσεις με βραχώδεις σχηματισμούς και λιβάδια ποσειδωνίας. Για την υλοποίηση και την εύρυθμη λειτουργία του Καταδυτικού Πάρκου θα απαιτηθούν μία σειρά από επί μέρους έργα και παρεμβάσεις, που συνολικά αποσκοπούν στη δημιουργία μίας άρτιας και οργανωμένης υποδομής, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό πόλο ενός ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα, όπως αυτού του θαλάσσιου καταδυτικού τουρισμού.

Επίσης γενικότερα τέτοια σημεία τείνουν να ενισχύουν την περιοχή, δημιουργώντας τράπεζες ψαριών αυξάνοντας το δυναμικό της περιοχής.

Αντικείμενο των υποέργων είναι η προμήθεια (όπου απαιτείται), η απορρύπανση (όπου απαιτείται), η μεταφορά και εγκατάσταση των απολύτως αναγκαίων στοιχείων για τη δημιουργία και λειτουργία του Καταδυτικού Πάρκου αναψυχής, ήτοι των επισκέψιμων υποβρύχιων μονάδων ενδιαφέροντος (τεχνητοί ύφαλοι και παροπλισμένα πλοία), των στοιχείων οριοθέτησης και φωτοσήμανσης του Πάρκου, καθώς και των στοιχείων πρόσδεσης σκαφών των επισκεπτών.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί για να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή χρειάστηκε να υπερκεραστούν αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια και μια «πολυδαίδαλη» προσπάθεια να φτάσει στο τέλος. Χρειάστηκαν 46 εγκρίσεις και αποφάσεις 8 υπουργείων, δύο ΚΥΑ που έγιναν ΦΕΚ. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2014.και η υλοποίηση του θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ορίζεται : έναρξη 20-3-2023 και λήξη 31-12-2024.

ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΑΡΠΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΟΓΚΩΔΩΝ

Ο Δήμος Αποκορώνου θέλοντας να συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής θέτει σε λειτουργία καινούριο – αμεταχείριστο φορτηγό όχημα με ανατροπή και γερανό με αρπάγη που είχε αγοραστεί με σκοπό την ενίσχυση του στόλου του Δήμου.

Το φορτηγό θα καλύψει ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας αφού θα χρησιμοποιηθεί για την αποκομιδή απορριμμάτων, μπαζών, κλαδιών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα ογκώδη στους δρόμους, σε κοινόχρηστους χώρους και δίπλα σε κάδους αλλά να επικοινωνούν με το γραφείο καθαρότητας του Δήμου στο 28253 40321 (08:00-15:00) για να προγραμματίζεται η αποκομιδή των ογκωδών τους.

Σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βοηθήσουμε το Δήμο στην προσπάθεια διατήρησης της καθαριότητας κι ευπρέπειας σε υψηλά επίπεδα.

Είναι υπόθεση όλων μας και του καθενός ξεχωριστά να πράξουμε το καθήκον μας και να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τόπου μας.

Επίλυση προβλημάτων δημοτικού σχολείου Βρυσών

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κας Ψαρουδάκη Πόπης παρουσία του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αποκορώνου κου Κουκουράκη Ιωάννη, των δημοτικών συμβούλων Μελισσάκη Νικήτα και Φρονιμάκη Αναστασίας, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αποκορώνου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Βρυσών, όπου συζητήθηκαν τα εκπαιδευτικά κενά που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στο Δημοτικό Σχολείο Βρυσών ήτοι έλλειψη δασκάλας Δ’ τάξης και εξ’ ολοκλήρου κατάργησης του ολοημέρου καθώς και η επίλυση του θέματος της διδασκαλίας κατ’ οίκον του εξάχρονου Στέλιου.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ενημέρωση για τοποθέτηση εκπαιδευτικού Δ’τάξης που αναμένεται να επιλύσει και το ζήτημα της κατάργησης του ολοήμερου κατά την αρχή του δεύτερου δεκαπενθήμερου μηνός Φεβρουαρίου. Δόθηκε λύση για την κατ’οίκον διδασκαλία του εξάχρονου Στέλιο.

Ξεκάθαρα αποτυπώνεται ότι μέσα από τη συνεργασία και την καλή διάθεση όλων των εμπλεκομένων μερών, επιλύονται τα προβλήματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τον Πρόεδρο κ.Καλαϊτζάκη Στέλιο και τη Γραμματέα κ.Ψαρουδάκη -Γιαμελάκη Κυριακούλα του Π.Τ. Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία και της Κοινωνικής Λειτουργού του Δήμου κας Αναστασάκη Φιλίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση της υπάρχουσας συνεργασίας.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων της περιοχής, τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων με παροχή κοινωνικής βοήθειας και στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης, την εκπαίδευση και ενημέρωση στις πρώτες βοήθειες των κατοίκων του Αποκόρωνα. Επίσης ο Δήμαρχος κος Κουκιανάκης παρακάλεσε τον κύριο Καλαϊτζάκη όταν προκηρύσσονται προγράμματα εκπαίδευσης και των τριών εθελοντικών σωμάτων (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών) να πληροφορείται ο Δήμος Αποκόρωνα ώστε να το γνωστοποιεί με τη σειρά του στους δημότες και σταδιακά να δημιουργηθεί ένα δυναμικό εθελοντών στην περιοχή του.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών τους όπου υπάρχει ανάγκη .

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ "Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Δημαρχείο Αποκορώνου”

 

Ο Δήμος Αποκορώνου Φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Αποκορώνου στις Βρύσες σε μια λιτή εκδήλωση παρουσία του Δήμαρχου, αιρετών και πολιτών.
Με πρωτοβουλίες δε τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιείται η φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κοινότητες του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανεφέρε “σε μια ακόμη δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, υποδεχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα με την ελπίδα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε κλίμα ενότητας να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, πιο ανθρώπινο, γεμάτο αισιοδοξία και αλληλεγγύη.” Ευχήθηκε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους με υγεία, αγάπη και ομόνοια !!


Facebook twitter youtube